İYAD’dan Başbakan’a Twitter yanıtı: ‘Diktatörlük tescillenir’
Erdoğan’ın Twitter’ın “kökünü kazıyacağız” sözüne İnternet Yayıncıları Derneği (İYAD) yazılı açıklamayla cevap verdi. Açıklamada; Twitter’ı kapatmanın diktatörlük tescili anlamına geleceği ve Erdoğan’ın bu aşırı özgüvenli durumdan sıyrılması gerektiği yer aldı.
Kaynak: http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/basbakana-twitter-yaniti-diktatorluk-tescillenir-haberi-89708
İnternet Yayıncıları Derneği (İYAD), Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Twitter, miwitter hepsinin kökünü kazıyacağız. Uluslararası camia şöyle der, böyle der hiç umurumda değil. Herkes Türkiye Cumhuriyeti’nin gücünü görecek” sözlerine cevaben yayımladığı açıklamada, “Recep Tayyip Erdoğan’ı dünyada bir özgürlük standardı haline gelmiş olan sosyal medyayı yasaklayabileceği, kendi ifadesiyle “Kökünü kurutabileceği” düşüncesine iten aşırı özgüvenden sıyrılmaya davet ediyoruz” denildi.
Sosyal medya sitelerinin kapatılmasının ifade özgürlüğünün yok edilmesi anlamına geleceğini belirtilen İYAD açıklamasında “Başbakan’ın Twitter’ı kapatmaya yetecek iktidar gücünü kendinde bulması ‘Diktatörlüğün’ tescili anlamına gelecektir” görüşü dile getirildi.
İYAD’ın yazılı basın açıklaması şöyle:
Başbakan Erdoğan’ın bugün gerçekleşen Bursa mitinginde sosyal medya ile ilgili olarak “Twitter mwitter hepsinin kökünü kazıyacağız. Uluslararası camia şunu der, hiç beni ilgilendirmiyor. Süratle bu adımlarını atıyoruz, ülkemin güvenliği söz konusu. Ülkeme fitne sokmak isteyen karşısında bizi bulacak” şeklindeki sözlerine şaşırmadık.
Recep Tayyip Erdoğan’ı dünyada bir özgürlük standardı haline gelmiş olan sosyal medyayı yasaklayabileceği, kendi ifadesiyle “Kökünü kurutabileceği” düşüncesine iten aşırı özgüvenden sıyrılmaya davet ediyoruz.
Türkiye’yi çağdaş dünyanın normlarından uzaklaştırmaya, bunu yaparken de yıkıcı ve ayrıştırıcı bir üslup kullanmaya bu ülkenin Başbakanı’nın dahi hakkı yoktur. Erdoğan bu ve benzeri çıkışları her nedense prompterdan uzaklaştığı hallerde yapmakta, arka planını, teknik yönlerini, uluslararası sonuçlarını hesaba katmaksızın doğaçlama ifadelerle toplumu germektedir.
Sosyal medyanın yasaklanması şeklinde bir düşünce ifade özgürlüğünü kısıtlamanın ötesinde yok etmeyi, vatandaşların kendilerini ifade etmesinin önüne geçmeyi amaçlamakla birlikte gerçekçi bir yaklaşım değildir. Başbakan’ın Twitter’ı kapatmaya yetecek iktidar gücünü kendinde bulması ‘Diktatörlüğün’ tescili anlamına gelecektir.